Missatge d'Anonymous (Cas)Missatge d'Anonymous (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
4:34
Missatge d'Anonymous (Cas)


Bona tarda, Espanya. Potser aquesta aparença us resulti familiar, però permeteu presentar: sóc jo, sóc tu, sóc el periodista, sóc el metge, sóc el polític o fins i tot el teu propi fill. Potser, si tot va bé a hores d'ara, em reconegueu alguns pel nom de Anonymous, i ens haureu vist en cartells, en pamflets, als carrers, amb màscares fawkianas. Però som més que Anonymous.
Potser alguns grans poders i persones de dubtosa moralitat han tractat de titllar de vàndals, de secta, de ciberterrorisme (segons el nostre amic A, "Els Senyors de la Xarxa"). Sí, els mitjans de desinformació, i aquelles entitats per els interessos som una molèstia, han tractat de fer tot el possible perquè no puguem xerrar o per a que se'ns prengui com vils vilans malintencionats. Però, estimat poble, res més lluny de la veritat: per això estem (estàs, estic) aquí. Ni sectaris, ni terroristes, ni dolents, sinó un grup de persones, idealistes en la seva majoria, que persegueixen la llibertat de la paraula i el dret a la veritat. No tenim líders, registres de persones o si més no membres fixos. Som tots els que lluitem per un ideal, els que perseguim fer d'aquest món una mica més just i millor.
Ara que sabeu més, podem passar a una explicació.
Aquest moviment, aquesta revolució que estem gestant, està al llarg i ample d'Internet, l'única eina que ha estat neutral i més o menys fora de l'abast de la mà invisible que mou els interessos del món. A la xarxa ens organitzem i ens mantenim units, tot i que ens separin països sencers. Països els governants, per raons òbvies, tracten d'acotar, privatitzar i empresonar tal meravella de la nostra època: comencen a témer que s'escapi del seu perfecte univers utòpic i controlat. I és el nostre deure impedir que això passi.
Sí, ens hem mobilitzat per la Llei Sinde, per la llibertat de Assange, per la defensa de WikiLeaks. Tot aquest tipus d'accions (repartida de pamflets, cartells, protestes contra webs), no són només per nosaltres. Són per tu. Per vosaltres. Per tots. Perquè ideals com ara la llibertat, el dret a la veritat o d'una paraula sense censura ens concerneix a tots. No obstant això, cal aclarir que anem més enllà, i per això estem parlant ara mateix: per tu. Sí, canvis d'important envergadura no s'aconsegueixen de la nit al dia i, per sort o per desgràcia, mai es duen a terme per una persona o grup reduït de persones. Per això parlem avui, per recordar-vos que existeixes, que sou ciutadans del món, i el món té un problema. ¿La diferència? La diferència, estimats ciutadans i ciutadanes del món, és que ara hi ha un grup de persones cada dia més nombrós que s'esforça per resoldre-ho, i considerem el nostre deure comunicároslo, perquè prengueu consciència de la situació.
El món està canviant. S'esforcen per ocultar, per fer-vos creure que hi ha moltes altres coses més importants. Que probablement n'hi hagi, però temps al temps. Ara és el nostre, el vostre torn. Ja s'han lliurat algunes batalles, afortunadament sense armes ni ferits, de les quals hem sortit airosos. Hem parat una llei promulgada pel mateix Ministeri de "Cultura" que va ser manipulada per ambaixadors americans. Assange, fundador de WikiLeaks, ha estat posat en llibertat tot i els suposats delictes sexuals que havia comès, acusacions des pels mateixos fils i interessos ja esmentats, ja que les seves paraules s'enuncien la veritat incòmoda que tots olíamos però de la que ara tenim proves.
I ara, què? Ara podem canviar-ho. No exigim res, ni tan sols nom algun. La nostra única intenció és que desvetlleu, que us aixequeu d'aquest sofà i deixeu de dir "quin mal va el món": set el canvi que voleu veure al món.
Busca'ns, estem a tot arreu, només has d'obrir els ulls: xarxes socials, blogs, Internet. Som més que Anonymous. Som legió. No oblidem. No perdonem. Esperadnos.

http://www.whyweprotest.net
http://anonymousmovement.blogspot.com
http://anonspain.com
http://democraciarealya.es
http://malestar.org
http://www.nolesvotes.com

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv