[Terrassa] L'alcalde ordena el desallotjament de la nova acampada indignada[Terrassa] L'alcalde ordena el desallotjament de la nova acampada indignada - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
01:40
[Terrassa] L'alcalde ordena el desallotjament de la nova acampada indignada


A mitjanit han aparegut desenes de policies municipals de Terrassa al voltant de l'acampada de 22 tendes que s'havia instal·lat diumenge a la tarda al Raval de Montserrat del municipi vallesà, rebatejat pel moviment 15M com a plaça del Poble. Els agents de la policia local han acordonat tota la zona, i un grup de policies anomenat GIE (antiavalots de la policia municipal) han efectuat l'expulsió de la gent acampada. Un veí ho ha gravat des d'un balcó, i un grup de persones solidàries ha estat emetent l'àudio del fets en directe (un senyal que escoltaven en streaming centenars de persones prop de les tres de la matinada). Totes les tendes han estat desallotjades, i els acampats han rebut l'amenaça de que se'ls hi requisaria tot el material si no ho treien voluntàriament. Cada minut que passava es concentrava més gent als carrers que perimetren la zona d'acampada, i poc després de les dues de la matinada ja hi havia un centenar de solidàries. Passada la una de la matinada alguns agents van fer una petita càrrega amb les porres provocant una corredissa. Cap a dos quarts de dues han arribat tres furgons d'antiavalots dels Mossos. Han identificat a totes les persones que són dins de la plaça i requisat el material que no han tret voluntàriament. Segons ha comunicat un comandament de la policia local, les ordres de l'alcalde del PSC són taxatives, no vol permetre que ningú acampi. Un camió de recollida de brossa de l'ajuntament s'ha endut les pertinences. S'han escoltat crits demanant la dimissió de l'alcalde Pere Navarro i del cap de la policia municipal (inspector Quesada).

La violència policial

Quan el desallotjament s'estava acabant, poc després de dos quarts de tres, una quinzena d'agents de la policia municipal han tret les porres i han començat a agredir diverses de les persones concentrades. S'han viscut moments de molta tensió en un carreró de poc més de 5 metres d'ample on eren els policies i un centenar d'indignades. Un dels agredits ha denunciat amb molt enuig que "estem lluitant per una vivenda digna, per una democràcia real i ens foten fora a patades". També ha explicat que han arrossegat els acampats pels cabells, i provocant expressament molt dolor a braços i cames. Un altre dels manifestants ha assegurat que "un agent municipal amb número de placa 287 ha posat la mà sobre la seva pistola reglamentària per tal d'amenaçar un jove que estava gravant els fets". Un dels desallotjats ha manifestat que totes les persones afectades aniran a fer partes mèdics de les lesions provocades per la violència policial, i que presentaran una denúncia als jutjats contra els agents municipals amb número de placa 231, 237, 249 i 287.

La resposta del moviment

Des de l'assemblea d'indignats de Terrassa han fet una crida per a participar d'una assemblea a les 11h del matí, on han decidit els propers passos a seguir. A les 20h convoquen una concentració al Raval de Montserrat de Terrassa, i fan una crida perque tothom que vulgui solidaritzar-se ho faci també a les places dels seus municipis. Recordem que durant la primavera en aquest punt es van arribar a aplegar 250 tendes del moviment dels indignats. Per la xarxa social de twitter de seguida s'ha difós els hashtags #acampadatrs i #terrassanotepor, que en pocs minuts s'han convertit en les etiquetes més difoses a l'Estat espanyol.

Info: Setmanari La Directa

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv