BCN amb la #primaveravalenciana (21/02/2012)BCN amb la #primaveravalenciana (21/02/2012) - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
02:13
BCN amb la #primaveravalenciana (21/02/2012)


21 Febrer 2012 Barcelona.- Milers de persones es manifesten a Barcelona en solidaritat amb les víctimes de les càrregues a València

Tres mil persones es van manifestar ahir a Barcelona en solidaritat al poble valencià per les càrregues policials que els últims dies han patit els estudiants d'instituts valencians que es manifestarven contra les retallades en educació. La protesta, convocada per l'Acampada de Barcelona, va condemnar la violència injustificada contra els menors, amb consignes com "La policia, tortura i assassina", o "Solidaritat amb València".

La manifestació va arrencar amb una concentració a la plaça Catalunya. Els convocats van exigir la depuració de responsabilitats dels caps de la policia protagonistes dels incidents, la dimissió de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez, així com l'alliberament de tots els i les detingudes a les càrregues policials. Les persones assistents mostraven llibres com a simbologia de demanda d'educació, degudes les retallades que últimament està patint aquesta necessitat bàsica de la població, i els van utilitzar per a condemnar l'actuació policial proclamant "Aquestes són les nostres armes".

La protesta va desembocar en una manifestació que es va estendre per les Rambles fins arribar a la plaça Sant Jaume en un primer moment on va confluir amb una altra concentració en solidaritat a València. Després de protestar davant del Palau de la Generalitat contra la impunitat i els cossos policials, i també contra les retallades i la privatització de l'educació, la manifestació es va dirigir improvitzadament per la Via Laietana fins a la Prefectura Superior de la Policia, on es va percebre una major crispació per part dels manifestants que indignats llançaven proclames com "que valents, que valents quan pegueu als xiquets" o, "vergonya em faria ser policia". Els mossos van sortir equipats dels furgons que acompanyaven la manifestació i es van situar davant els manifestants. Tot així, l'acte va transcórrer sense incidents.

La manifestació va anar disminuint progressivament. Unes 500 persones van continuar l'itinerari pel carrer Pau Claris cap a la Gran Via on aturaren el trànsit. La reivindicació es va aturar davant la Borsa de Barcelona, on es va recordar la propera vaga de TMB que arrenca el dia 27, la d'ensenyament del dimecres 29 i la manifestació contra les retallades socials convocada pel mateix dia 29 de febrer. Una part de les manifestants encara va voler continuar la mobilització passeig de Gràcia a munt, fins arribar al barri de Gràcia, on van creuar alguns contenidors i van fer-hi pintades.

L'Acampada de Barcelona va convocar la protesta després de quatre dies de violència extrema a València contra estudiants d'ESO i Batxiller exercida pels antiavalots. Tot va començar amb la repressió d'una manifestació pacífica a l'Institut Lluís Vives dirigida contra les retallades en educació i mitjans com calefacció que està patint el centre. La frustració democràtica i el malestar general davant d'una coerció i repressió de la llibertat d'expressió insòlita, la violència injustificada, i el fet de que els agredits i detinguts siguin majoritàriament menors, ha comportat més mobilitzacions a València i a tot l'Estat, connectades via xarxes socials amb el hashtag #primaveravalenciana.

Info: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/milers-persones-es-manifesten-barcelona-solidaritat-les-victimes-les-carregues-valencia

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv