Son bojos aquests catalans!?Son bojos aquests catalans!? - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:10:03
Son bojos aquests catalans!?


El documental Són bojos, aquests catalans!? , realitzat per Zeba Produccions, té l'objectiu de resoldre una sèrie d'interrogants a l'entorn de la situació de la llengua catalana, entre altres: per què el català no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què l'ús no està normalitzat? Per què sovint s'abandona la llengua? El documental comprova sobre el terreny la situació del català, una de les llengües amb més parlants d'Europa i parteix d'una idea del lingüista David Valls. La seua filmació es va finançar per mitjà d'una campanya de micromecenatge, amb el suport de la Plataforma per la Llengua, Tallers per la Llengua i la col·laboració del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC).

El documental narra l'aventura real d'Alina Moser, una jove alemanya que fa poc que viu a Catalunya, que parla català però no entén el castellà, ha decidit voltar amb furgoneta per conèixer de primera mà el país on ha decidit viure. Aquest és el punt de partida del documental Són bojos, aquests catalans!?, una roadmovie de 70 minuts que recorrerà Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i Catalunya Nord.

Durant aquest viatge l'Alina es trobarà en diverses situacions de la vida quotidiana que haurà d'afrontar amb certes dificultats i veurà que no n'hi ha prou de saber només català per viure en aquest país. A més a més, aprofitarà per aprofundir en certs aspectes i anirà a parlar amb l'Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya; Maria Bargalló, vicerectora de la Universitat Rovira i Virgili, i l'escriptor Matthew Tree, entre d'altres.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv