[Alemanya] Estat d'excepció a Hamburg #OccupyHamburg[Alemanya] Estat d'excepció a Hamburg #OccupyHamburg - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:36
[Alemanya] Estat d'excepció a Hamburg #OccupyHamburg


Tres districtes d'Hamburg han estat posats sota "vigilància policial especial", després dels enfrontaments registrats en els últims dies entre grups de l'extrema esquerra i les forces de seguretat. Aquesta mena d'estat d'excepció permet als policies registrar i detenir qualsevol persona sense cap sospita concreta. Els agents efectuen, de fet, nombrosos controls carrer, demanant la documentació aleatòriament als ciutadans que van trobant en el seu camí amb l'objectiu de "controlar grups de persones rellevants", segons el portaveu de la policia, Mirko Streiber.

Els barris d'Altona, St. Pauli i Sternschanze han estat declarats "llocs perillosos" i des d'aquest cap de setmana estan subjectes a una vigilància especial equiparable a un estat d'excepció, segons un comunicat de la policia d'Hamburg.

"En les últimes setmanes, agents i edificis policials han estat objecte de repetides agressions", ha argumentat la policia, que ha denunciat que el 28 de desembre "diversos policies van patir ferides greus".

Segons el sindicat de la policia d'Hamburg, un grup d'unes 40 persones va atacar els policies amb pedres, ampolles i gasos lacrimògens i van ferir tres agents. El sindicat policial ha ofert una recompensa de 10.000 euros a qui proporcioni pistes sobre els autors de les agressions.

La policia va decidir controls més estrictes en aquestes zones i es va procedir a la confiscació de tots els enginys pirotècnics i qualsevol objecte que pugui ser utilitzat per a un atac. Entre dissabte al matí i diumenge a la tarda, la policia va efectuar "263 controls" i "62 persones van ser expulsades" d'aquests districtes.

Ja el cap de setmana anterior a Nadal es van registrar durs enfrontaments entre policies i manifestants que protestaven contra el tancament de Rote Flora, un antic cine 'okupat' des del 1989 al barri de Sternschanze i que l'extrema esquerra ha convertit en un lloc de pelegrinatge.

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv