Teaser 12:19 Temps de SilenciTeaser 12:19 Temps de Silenci - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
03:04
Teaser 12:19 Temps de Silenci


El matí del 29 de novembre del 2013, la Generalitat Valenciana talla les emissions de Ràdio 9 i Canal 9. La policia entra a les instal·lacions de RTVV on un grup de treballadors ha intentat mantenir la programació. El tancament d'un mitjà de comunicació públic només té un precedent a Europa, l'ERT grega. Estem davant d'un fet excepcional. ¿Què ha passat perquè això succeeixi ?.
00:19, es pregunta sobre les causes d'aquest desastre. Amb el fil conductor de l'última nit d'emissions i amb les opinions i l'anàlisi dels protagonistes de cada període es reconstrueix la història de la ràdio i televisió pública valenciana. Dos grans preguntes apareixen. La primera, el paper que ha jugat RTVV en la trama de corrupció Gürtel. La segona, la utilització de RTVV per part dels governs de la Generalitat com a mitjà de propaganda.
Destaparem els mecanismes que feien possible el control de la informació comptats pels seus propis protagonistes. Assumint ells mateixos la seva responsabilitat. Una reflexió que ens porta també a les condicions actuals en què s'exerceix el periodisme, tant en mitjans públics com privats.
El cas de RTVV és paradigmàtic perquè exemplifica molts dels símptomes d'una societat amb una cultura democràtica molt superficial ...

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv